Δελτίο τύπου για συνάντηση εργασίας εκπροσώπων ΔΣ ΣΚΛΕ με το Δήμαρχο Νεμέας

Δεκεμβρίου 05 2023

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Νεμέας κο Κωνσταντίνο Φρούσια πραγματοποίησε  αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΚΛΕ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Η συνάντηση έλαβε χώρα έπειτα από πρωτοβουλία της Κοινωνικής Λειτουργού κας Μπακαγιάννη Ελισάβετ (πρώην Πρόεδρο του CIF Ελλάδας), κατοίκου Νεμέας, και έγινε σε πολύ εποικοδομητικό και συνεργατικό κλίμα. Εκ μέρους του ΣΚΛΕ συμμετείχαν η Πρόεδρος, κυρία Τριανταφυλλιά Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας, κύριος Γεώργιος Λουκάς και ο Ταμίας, κύριος Περικλής Τζιάρας. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Νεμέας, κυρία Ελένη Παρασκευοπούλου.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η δυνατότητα απόκρισης του Δήμου στις ανάγκες των δημοτών για την ανάπτυξη κοινοτικών κοινωνικών υπηρεσιών. Επισημάνθηκε επίσης ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τον πιο σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών των κατοίκων και την ευθύνη ανάπτυξης μόνιμων και σταθερών υπηρεσιών με επαρκή, ανάλογα με τον πληθυσμό, στελέχωση από μόνιμο προσωπικό. Αναφέρθηκε η δυσκολία των ΟΤΑ να προσλάβουν προσωπικό καθώς και η δυνατότητα πρόβλεψης οργανικών θέσεων αντίστοιχου προσωπικού στους σχεδιαζόμενους ΟΕΥ. Τέλος, στη συνάντηση, εκφράστηκε το ενδιαφέρον του Δημάρχου για τα ζητήματα Κοινωνικής Προστασίας  και  αξιοποίησης πόρων του ΠΕΠ / ΕΣΠΑ για την έναρξη προγραμμάτων (ΚΔΑΠ, Κέντρο Κοινότητας κλπ).

Ο ΣΚΛΕ με τη συνάντησή του αυτή επιδιώκει να υπενθυμίσει στις Δημοτικές Αρχές την αρμοδιότητά τους να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, που απαντούν στα τοπικά προβλήματα, και να αναδείξει την αναγκαιότητα δημιουργίας κοινωνικών δομών/υπηρεσιών στα πλαίσια των Δήμων, την αναγκαιότητα της ένταξής τους στου Οργανισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας τους και, κυρίως, την επιτακτική ανάγκη στελέχωσής τους ώστε να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα δεδομένα αναλογίας επαγγελματιών κοινωνικής εργασίας – πολιτών.  

Τέλος  οι εκπρόσωποι του  ΔΣ του ΣΚΛΕ ενημέρωσαν το Δήμαρχο Νεμέας για την λειτουργία του ΣΚΛΕ ως ν.π.δ.δ. και την περιφερειακή του οργάνωση σε 13 περιφερειακά τμήματα και ότι η συγκεκριμένη συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί και με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.