Συνάντηση Φορέων Κοινωνικής Εργασίας και Συναδέλφων για την προστασία του επαγγέλματος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Την Δευτέρα 20-6-2011, με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΛΕ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Συνδέσμου, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται τελευταία ο κλάδος μας, από συγκεκριμένα κέντρα,  σε σχέση με την άσκηση του επαγγέλματος μας και σκοπό την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του κύρους της Κοινωνικής Εργασίας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Κοινωνικού Λειτουργού 

Στην συνάντηση κλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Συμβούλιο Επιμόρφωσης στην Κοινωνική Εργασία (ΣΕΚΕ), το Ίδρυμα Ανάπτυξης της Κοινωνικής Εργασίας (ΙΑΚΕ), καθηγητές από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα  της Κοινωνικής Εργασίας, συνάδελφοι Κοινωνικοί Λειτουργοί από το δημόσιο και διωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες και άνεργοι.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και συνάδελφος που διώκεται νομικά. Διατυπώθηκε σαφώς η θέση του ΣΚΛΕ να υποστηρίξει νομικά την συνάδελφο στην εκδίκαση της υπόθεσης και το κομμάτι αυτό  ανέλαβε η Αντιπρόεδρος κ. Αθανασίου. Επίσης το ίδιο να υποστηριχθεί και όποιος άλλος συνάδελφος μέλος του ΣΚΛΕ τυχόν αντιμετωπίσει οποιουδήποτε είδους δίωξη ή όχληση στην  άσκηση του Επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού .

Η πρόεδρος κ. Χαλβατζά πρότεινε και έγινε αποδεκτό να συγκροτηθούν δύο επιτροπές που θα εργασθούν και θα διατυπώσουν άμεσα προτάσεις σε δύο άξονες:

1η Επιτροπή: Θα εργαστεί  να αναπτύξει το θεωρητικό, επιστημονικό υπόβαθρο του επαγγέλματος του κοινωνικού Λειτουργού και να διατυπώσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το θεσμικό του ρόλο.

2η Επιτροπή: Θα εργασθεί ώστε να υποστηρίξει με επιχειρήματα την ένταξη και την κατοχύρωση του επαγγέλματος του κοινωνικού λειτουργού μεταξύ των επαγγελμάτων υγείας.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση πως θα υπάρξει και συνέχεια διατυπώνοντας σαφώς ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί, μαζί με τα άλλα ανθρωπιστικά επαγγέλματα, έχουν ως ύψιστο καθήκον να στηρίξουν τους αδύναμους σήμερα, περισσότερο από  ποτέ, συμπολίτες μας. Ο κλάδος μας δεν αντιδικεί, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να προασπίσουμε στο έπακρο, το κύρος και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.  

Διαβάστηκε 9936 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:19

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.