Ανάγκη πλήρους κάλυψης οργανικών κενών του ΕΕΠ και ΕΒΠ

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ στο πλαίσιο της  θεσμικής του αποστολής που αφορά τη συμμετοχή στη διαμόρφωση και στο σχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής και μετά από σχετική ενημέρωση από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, απέστειλε στις 27-6-22 παρέμβαση προς το Υπουργείο Παιδείας, όπου ζητά την πλήρη κάλυψη των οργανικών κενών, τα οποία αριθμούν τα 1.926 σε ΣΜΕΑΕ, ΕΔΥ και ΚΕΔΑΣΥ. 

Στην παρέμβασή του ο ΣΚΛΕ:

⦁ τονίζει τον καίριο ρόλο των Κοινωνικών Λειτουργών προς  την κατεύθυνση, της δημιουργίας ενός συμπεριληπτικού σχολείου για όλους και όλες, αφού ο/η ΚΛ αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ μαθητών, οικογενειών, σχολείου και κοινότητας.  Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων Κοινωνικών Λειτουργών σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές για το διδακτικό έτος 2021-22 είναι 1.140. Αναλυτικότερα, ο αριθμός των μόνιμων Κοινωνικών Λειτουργών είναι 298 ενώ των αναπληρωτών είναι 842. Από την αναλογία μόνιμων και αναπληρωτών ΚΛ γίνεται σαφές ότι η κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών μαθητών, οικογενειών και εν γένει της σχολικής κοινότητας στηρίζεται κυρίως σε αναπληρωτές κοινωνικούς λειτουργούς, σε αντίθεση πλήθος επιστημονικών δεδομένων που αναφέρουν  ότι η παροχή αποτελεσματικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο πλαίσιο μιας σχολικής κοινότητας προϋποθέτει σταθερότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς του επαγγελματία που εμπλέκεται με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και τη συμβουλευτική των μερών του σχολικού συστήματος και την αποφυγή συχνών εναλλαγών.

⦁ υπενθυμίζει ότι πάγια θέση του είναι η λειτουργία οργανωμένων σχολικών κοινωνικών υπηρεσιών, ως μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την παιδική προστασία και πιο συγκεκριμένα για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση μιας σειράς καταστάσεων, όπως μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες, ακραία φτώχεια, υποσιτισμός μαθητών/τριών, φαινόμενα παραμέλησης και κακοποίησης, ενδοσχολική βία, κ.ά.

⦁ επισημαίνει ότι η πανδημική και ενεργειακή κρίση έχει αυξήσει τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα των μαθητών και των οικογενειών τους οπότε γίνεται επιτακτική ανάγκη η πλήρης κάλυψη των οργανικών κενών των Κοινωνικών Λειτουργών στο πλαίσιο της πρόληψης και διαχείρισης των κοινωνικών και συναισθηματικών δυσκολίων που αναδύονται καθημερινά

 

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης ακολουθεί σε επισυναπτόμενο αρχείο στο τέλος της παρούσας ανάρτησης

 

Διαβάστηκε 992 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 18:31

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.