ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ (30/1/2020)

Ιανουαρίου 30 2020

 

Σε συνέχεια του από 27/01/2020 Δελτίο Τύπου του ΣΚΛΕ σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ που γίνεται σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, λάβαμε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την συνημμένη ενημερωτική επιστολή και την οποία στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και της πίστης στην δυνατότητα να ακούγονται και να καταγράφονται όλες οι απόψεις, την δημοσιεύουμε.

Με τον τρόπο αυτό οι αναγνώστες του Δελτίου Τύπου μπορούν να ενημερωθούν από το ΔΣ του φορέα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη στόχευση της συγκεκριμένης δράσης.

Ο ΣΚΛΕ θεσμικά υπερασπίζεται την απο- ιδρυματοποίηση, τις εναλλακτικές μορφές παιδικής προστασίας (Αναδοχή /Υιοθεσία) καθώς και την άμεση ενεργοποίηση εκ μέρους της Πολιτείας του θεσμού της επαγγελματικής αναδοχής.

 
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του φορέα «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο και μπορείτε να βρείτε επισυναπτόμενο στο τέλος της σελίδας σε μορφή pdf αρχείου:

 ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΜΩΡΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤA ΥΓΕΙΑΣ

 Αξιότιμη κυρία Αθανασίου ,

 Σε συνέχεια του από 27/1/2020 Δελτίου Τύπου του ΣΚΛΕ, αλλά και την σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία με αφορμή τον Τηλεμαραθώνιο που πρόκειται να διοργανώσει η ΕΡΤ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την λειτουργία ενός μεταβατικού  σπιτιού για εγκαταλελειμμένα μωρά με σοβαρά προβλήματα υγείας θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε καταρχήν,  ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνάσσεται απόλυτα  και στηρίζει τις ενέργειες της πολιτείας αναφορικά με την εξιδρωματική φροντίδα των παιδιών και εν συνεχεία να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα ως προς το σκεπτικό λειτουργιάς  του   εν λόγω Σπιτιού,  που στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην αποκατάσταση των βρεφών  με σοβαρά προβλήματα υγείας , μέσω του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας  .

 Αναλυτικότερα λοιπόν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ιδιόκτητο οίκημα, αποτέλεσμα δωρεάς που δέχτηκε στην περιοχή του Ζωγράφου πρόκειται να λειτουργήσει ένα μεταβατικό σπίτι για εγκαταλελειμμένα μωρά με σοβαρά προβλήματα υγείας από όλη την Ελλάδα.

 Στο εν λόγω σπίτι , δυναμικότητας 10 θέσεων, θα μπορούν να φιλοξενηθούν  και να λάβουν φροντίδα υγείας & βρεφική φροντίδα εγκαταλελειμμένα μωρά, ηλικίας 0-2 ετών, με προβλήματα υγείας, κατόπιν έγκρισης και των θεραπόντων ιατρών για το χρονικό διάστημα που απαιτείται , έως ότου τα μωρά μεταβούν σε εναλλακτική μορφή φροντίδας (αναδοχή ή υιοθεσία),  βάσει των όσων προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, αποφεύγοντας έτσι την παρατεταμένη διαμονή στο Νοσοκομείο που κατά περίπτωση μπορεί να ελλοχεύει αύξηση του κινδύνου για περαιτέρω κλονισμό της υγείας τους και  καθυστέρηση της ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξης, ενώ θα δίνει την δυνατότητα στα βρέφη,  για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να απολαμβάνουν , όχι μόνο το άγγιγμα της ιατρικής πράξης αλλά και την φροντίδα και αποκλειστικότητα που απαιτεί η βρεφική ηλικία .

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό, τις υλικοτεχνικές υποδομές,  ώστε να θέσει σε λειτουργία το συγκεκριμένο σπίτι, μιας και επανειλημμένα, στα 24 χρόνια δράσης του, έχει μεγαλώσει και μεγαλώνει μωρά, παιδιά και εφήβους στα Σπίτια του και έχει αναλάβει την επιμέλεια και τη φροντίδα τους, και έχει συμβάλει και την αποκατάσταση παιδιών μέσω της αναδοχής και υιοθεσίας. 

Το οίκημα καθώς και ο προαύλιος χώρος θα πρέπει να ανακατασκευαστούν ώστε να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη φιλοξενία μωρών.

Η γεωγραφική θέση του σπιτιού είναι προνομιακή, μιας και βρίσκεται δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων. Το σπίτι θα στελεχώνεται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, παιδίατρο, κοινωνικό λειτουργό και βρεφονηπιοκόμους. Το προσωπικό του Οργανισμού θα είναι σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς των παιδιών παρέχοντας ολιστική υποστήριξη. Για την ομαλή λειτουργία του σπιτιού απαιτείται μια ομάδα τουλάχιστον 10 εξειδικευμένων επαγγελματιών.

 Στη διάθεση του σπιτιού όλο το 24ωρο είναι οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά του Οργανισμού, που είναι ενταγμένες στο στόλο του ΕΚΑΒ και στελεχωμένες με εξειδικευμένους διασώστες πιστοποιημένους από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

 Πρωταρχικός και τελικός στόχος για κάθε μωρό με σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι να βρεθεί άμεσα σε οικογένεια μέσω του θεσμού της αναδοχής/υιοθεσίας.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του Τμήματος Οικογενειακής Αποκατάστασης του Οργανισμού μας, διαθέτουμε εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό για να παρέχει στα μωρά, κατά την παραμονή τους στο Σπίτι, όλα όσα έχουν ανάγκη αλλά κυρίως να προχωρήσει εξατομικευμένα για κάθε παιδί τη διαδικασία της αναδοχής/υιοθεσίας κάτι που θα δρομολογείται βάσει των διαδικασιών, όπως ορίζονται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Τα μωρά που θα βρεθούν σε πλαίσιο αναδοχής/υιοθεσίας έχοντας αυξημένες ιατρικές ανάγκες, θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Οργανισμού «Παιδιατρική Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία», όπου θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού το οποίο αποτελείται από παιδίατρο, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή και ψυχολόγο. Με κινητή ιατρική μονάδα θα πραγματοποιούνται επισκέψεις στις νέες οικογένειες των παιδιών, όπου θα παρέχεται:

  Ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα, υπό την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών και των Δ/ντων Κλινικών των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

  Κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη 

  Δημιουργική απασχόληση παιδιών στο σπίτι.

 Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί στα μωρά και τις νέες τους οικογένειες καλύτερη ποιότητα ζωής.

 Βασικό μας ζητούμενο για κάθε μωρό να έχει την δική του, οικογένεια και  μοναδική αγκαλιά! 

  Κλείνοντας,   παρακαλούμε πολύ,  όπως προβείτε στην αποκατάσταση του ζητήματος με την προώθηση νέου Δελτίου Τύπου για την  ορθή ενημέρωση των μελών σας και του συνόλου των αποδεκτών του αρχικού σας Δελτίου τύπου

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.