×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργία ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος»

Με αφορμή την ψήφιση του άρθρου 40 του Νόμου 4058/12, στις 23/3/2012 με το οποίο συστήνεται ΝΠΔΔ με την επωνυμία Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας, ο ΣΚΛΕ επανερχόμενος στο πάγιο αίτημα του κλάδου  επανακατέθεσε το ήδη, από δεκαετία διατυπωμένο, αίτημα του για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος», στο Υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ως ΝΠΔΔ λειτουργούν τα επαγγελματικά και επιστημονικά όργανα των Φυσικοθεραπευτών και των Νοσηλευτών.
Για τη διεκδίκηση του αιτήματος το ΔΣ του ΣΚΛΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της  Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και επαφές με  Βουλευτές. Σε αυτές αναπτύχθηκε η επιχειρηματολογία του αιτήματος και επισημάνθηκε η αντίφαση. Δυστυχώς, το Υπουργείο Υγείας δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για ψήφιση σχετικής τροπολογίας από την παρούσα Βουλή και αρκέστηκε σε τεχνικού τύπου παρατηρήσεις για τη διαδικασία υποβολής του αιτήματος και την αδυναμία ικανοποίησης του αιτήματος λόγω της επικείμενης λήξης των εργασιών της Βουλής.
Είναι λοιπόν τουλάχιστον περίεργο, που ενώ η Πολιτεία για τα άλλα επαγγέλματα Υγείας και Πρόνοιας προκρίνει ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας των επιστημονικών και επαγγελματικών τους οργάνων ως ΝΠΔΔ να αρνείται την ίδια ρύθμιση για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της χώρας. Τι διαφορετικό ισχύει για το ΣΚΛΕ; Μήπως η σταθερή του θέση και δράση για την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κοινωνικών Λειτουργών και τη διεκδίκηση ενός συστήματος κοινωνικής φροντίδας που να προστατεύει ουσιαστικά παλιές και νέες ευπαθείς ομάδες δεν αρκούν για τη θεσμική του αναβάθμιση;   Ο ΣΚΛΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του κλάδου και θα θέσει το θέμα και πάλι αμέσως μετά τις εκλογές και την έναρξη των εργασιών της Βουλής.
Ακολούθως παρατίθεται το σχετικό έγγραφο.


Διαβάστηκε 6096 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:19